zaterdag 24 augustus 2013

Zierenberg, jawoel zicher...

Net terug van de transmaurienne, een tripje met fietsbuddy Jef-den beul- de Schutter naar de zee en een mooi toerke met ons Vickske. Dat moet volstaan om nog eens met den tandem uit te rukken! De nummer van den Sks in Sundern-Hagen werd vervangen door nr 852 van den Sks in Zierenberg. We reden vrijdag met ons bakkie 400km richting Zierenberg, een klein dorpje in Duitsland dicht bij Kassel. Zondag werden we om stipt 9u met Duitse grundlichkeit opgang geschoten. Niet al te veel deelnemers hier aan de start dus no stress! We zouden twee ronden moeten doen van elk 56km en 1400Hm.
Er werd een tijdslimiet gesteld van drie en half uur om de eerste ronde af te leggen. Ben je dan niet binnen dan kan je tweede ronde op den buik schrijven en zit den Zier erop. Dus toch maar vertrokken met de gas open! De openingsklim is best pittig en bijna 7km lang, het kleine pakje werd hier meteen goed uiteen getrokken. We duiken snel naar beneden en vervolgen het parcours over mooi glooiende wegen en verassend veel singeltracks!
In het tweede deel van de lus zitten enkele serieuze kuitenbijters en de finale is gewoonweg zwaar, dat belooft voor de volgende ronde. Het ziet er ondertussen naaruit dat we vlot de tijdslimiet gaan halen. Na ongeveer 3u koers passeren we den arrivé een eerste keer, opdracht één volbracht!! Hopelijk krijgen we de rekening van de snelle ronde niet te snel gepresenteerd. We blijven het tempo er goed inhouden, het eerste stuk van de tweede ronde rijden we zelfs sneller dan in de openingsronde! We nemen nu wat meer de tijd aan de bevoorradingen en genieten van het mooie parcours! Met ons vickske nog niets aan de hand, op de steile stukken draait ze mee de gas open en zo komen we overal vlot boven, de afdalingen gaan gezwind! De Viper (=ons mtb'ke) doet z'n werk uitstekend!! Ze hadden regen voorspeld en het laatste uur hebben we het aan onze rekker, ze trekken de sluizen open! Het parcours veranderd hierdoor af en toe in een glibberige boel maar klagen doen we niet, de temperatuur blijft ideaal! Het finalleke is zoals verwacht nog zwaar maar ons vickske heeft nog een paar cartouchen achter de hand! Na 6u17 bollen we voldaan over de meet! Die Duitsers werden bijna zot als ze ons zagen passeren op den tandem en aan den "ziel" gaan ze al helemaal uit hun dak!! Leuk om zo binnen te bollen, we worden zelfs getrakteerd op twee bradwursten en ne grosse weise!!
Een douchke aan de voetbal en den Zierenberg zit er weeral op, ondertussen is de zon zelfs terug van de partij!! Waarom d'r zo weinig starters zijn is mij een raadsel want eigenlijk is dit echt wel een mooie tocht! De organisatie verdient meer! Merci Zierenberg voor een mooi Mtb-wochenende!! uitslag en info: www.mtb-zierenberg.de

Geen opmerkingen:

Een reactie posten