zaterdag 24 augustus 2013

Etappe 3, Saint Jean d'Arves - Saint- Sorlin d'Arves

Na het eten rijden we door naar Saint Jean d'Arves waar de volgende etappe zal starten. Zaterdag morgend besluit Jeroen niet meer te starten, het is gewoon niet te doen. Hij kan amper op z'n been staan en ziet ons met pijn rond den tienen vertrekken.
De startklim is weeral enorm! Als je ski pistes doet langs de lift dan is't meestal steil... Twee van zulke puisten moeten overwonnen worden voor we aan de eerst bevoorrading komen. Normaal was Jeroen tot daar gekomen maar door onduidelijkheid over waar de het juist te doen is komt hij daar te laat aan. Met één bidonneke start ik de klim richting Croix de Fère. Deze is lastig en de zon is vandaag volop van de partij! Boven aan het kruis staat Jeroen te wachten. Hij is naar boven getsjippeld en staat daar met een colake te zwaaien. Dat doet uiteraard goed en ik kan weer volop aan den bak. Er moeten nog een 600 Hm overwonnen worden om naar het dak van deze week te gaan. Aan de voet van de gletsjer "le glacier de l'Etendard" ligt nog sneeuw en ondanks de zon is het daar best frisjes! We rijden vervolgens langs drie prachtige meren!
Ik zal nog eens terug moeten om de natuurpracht deftig te gaan bekijken want de technische passages vragen weer de volledige aandacht! Er volgt opnieuw een afdaling om u tegen te zeggen! Af en toe af stappen is hier geen luxe, ik heb nog een dossier bij europ assistente lopen en zou het graag bij één houden! Het einde is snel en vinnig, leuk binnen bollen, vliegen... Vandaag was ik opnieuw 3u25 onderweg, schoof opnieuw enkele plekkies door naar nummerke 39 algemeen en duik de top 10 binnen met m'n 9e plaats bij de 30ers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten