vrijdag 3 augustus 2012

Etappe 3: STRONIE ŚLĄSKIE - ZŁOTY STOK (POL)


Van Tsjechië naar Polen met een paar keer over de grens te bollen! Proberen deze te beschrijven? Daar begin ik niet aan… Al snel kwamen we op een singeltrack terecht die werkelijk eindeloos leek. Prachtige stukken werden afgewisseld met stukken waar de gemiddelde wandelaar voor zou passen. 
We volgden de Pools - Tsjechische grens, de wit-rode paaltjes staan ongetwijfeld bij elken biker op het netvlies gebrand en sommigen plooiden zelfs hunne fiets er rond! De snelheid werd er volledig uitgehaald en zowel fiets als fietser werden zwaar op de proef gesteld! De meningen aan de meet liepen nogal uiteen maar iedereen was het erover eens dat dit wel een bijzonder zwaar stukje mtb’en was. We deden bovendien een extra stukje dat niet in het roadbook stond en kwamen zo aan 62,5km deden dat aan een gemiddelde van 12,8 met 2200Hm… Dat wil zeggen dat je 5u onderweg bent! Dan krijg je waar voor je geld!! De laatste afdaling is bovendien zwaarder dan de meeste klimmen en van rustig binnen bollen is niet echt sprake.

We komen als 7e team over de meet en zien onze voorliggers in het overal klassement wat verder uitlopen… Na de rit komen we er al snel achter wat voor een slagveld deze is geworden. Verschillende valpartijen doen sommigen opgeven maar den Domen komt binnen met ne gebroken neus en wat hechtwerk in zijne neus! Mijnen brothar heeft het even gehad en wil frut eten! Wij naar het “bruisende” dorp om daar nen bak Poolse frit met één of andere kippenschnitzel binnen te spelen. Niet ideaal voor de recup maar wel lekker! Tegen een uur 22 komt de Rudi terug van het ziekenhuis, na een bierke en een pastake kruipt ook hij de nest in voor welverdiende rust. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten