vrijdag 3 augustus 2012

Etappe 2: Králíky - Stronie Śląskie


Vraag me niet hoe het juist uit te spreken maar tussen deze twee dorpjes lag een prachtige MTB-tocht te wachten over 82,5km met daarin 2460Hm. We waren 4u43’ onderweg en kwamen (ondanks een verdomde platte band) als 4e over de meet. De eerste twee klimmen wisten we vrij vlot te verteren, deze waren goed te rijden en vrij lang… Iets waar we relatief goed in zijn! Vlak voor de supertechnische afdaling na de tweede klim roept Jeroen dat’m aan het platrijden is. De melk krijgt het boeltje maar half dicht maar na een bom denken we toch verder te kunnen. Halverwege de afdaling toch van de fiets en ne nieven band derin… Onze dichtste tegenstanders  vliegen ons voorbij! Er rijden uiteraard nog ploegen lek en gedurende de rit is het moeilijk in te schatten op welke positie we exact rijden. We komen over prachtige stukken met super vergezichten over het Poolse landschap!
Op de laatste bevoorrading staat ons vader te loeren en we beginnen dan aan een moordende “Poolse kasseiweg”! Deze loopt anders serieus omhoog en voor geen meter! Ondertussen ben ik m’n achterrem volledig kwijt en loopt mijnen achternaaf, boddy volledig vast. De benen stil houden tijdens de afdaling gaat niet zonder m’n velooke serieus te forceren.

Na een pittige afdaling en wat gebrabbel vliegen we de meet over. Zonder pech had een "schavot" plekkie der misschien wel ingezeten! Ons vadre had met de andere belgen een plaatselijk hofke ingepalmd! Een douchke, ne kebab een massageke, de velookes wat oplappen (nieuw wiel en remmen bijvullen) pastake met manna saus en de nest in… Na de warme choco uiteraard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten