vrijdag 5 augustus 2011

Tende...

donderdag 21 juli, den eersten dag en een mooie rit gepland. Tegen 9u30 zaten we op de velo en de eerste 90 minuten waren we al aan het klimmen. Vanuit Tende naar 2200m hoogte, goed voor een pittige opwarmer… De rest van rit was prachtig, alles kwam aan bod. Technisch naar boven, steil, lopers, zon, mist en wolken, snelle afdalingen … Van alles wa, maar best zwaar… Na 90km tegen gemiddeld 14,3km/h!! hadden we 2570Hm gedaan HrAv 136, goed voor 7u30 onderweg te zijn en bijna 7u fiets plezier, de rest was wa op de kaart kijken of we nog goed zaten… Nog juist op tijd om den Andy op de Galibier de Contador ne serieuze moker slag te zien geven… Douchke en daarna gaan eten in een plaatselijk restoke, lekker en gezellig, daarna nog wa aan de Mobil en opnieuw op tijd de nest in.

Vrijdag stond er een iets rustigere rit op het programma. Samen met ons vader vertrokken we voor een klim over de baan. Voor ons eindigde het niet op de baan, we trokken nog een stuk off road en ontdekten weer enkele hele leuke padjes… We waren weer een dikke 5uur onderweg, deden 75km tegen 15km/h gemiddeld en 2400Hm, HrAv 124. Ook dit was weer een ritje om in te kaderen!!

Zaterdag was het weer een lange die op het schema van den brothar stond. Om 8u15 vertrokken we. In grote lijnen de rit van donderdag maar met een ander begin en einde, eigenlijk was enkel het midden stuk hetzelfde dus… Pittig klimmen was het vanaf den beginnen, het zonneke was van de partij wat we beiden wel leuk vonden. Den “Iron Bike” vertrok dit jaar in Piemonte, aan den andere kant van waar wij zaten. Een klein bezoekje konden we niet laten schieten… Een pastake en terug den berg over richting Tende… Pittig ritje, 7u in het zadel voor 115km tegen16,6km/h en 3060Hm, HrAv 131. Morgen is er ne “rustdag” gepland. We verhuizen dan ook van Tende naar Sospel, iets dichter tegen de kust en wat nieuwe gebieden, vooral voor ons vader die hier niet zo bijzonder veel uitvalsmogelijkheden heeft. We zullen zien…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten