vrijdag 5 augustus 2011

Pierrefeu du Var

Het is dus niet Sospel geworden maar Pierrefeu-du-Var. We kwamen na een pittige rit met de Mobil aan in Sospel maar daar was het nog steiler en nog geïsoleerder dan het in Tende was. We zochten dus even verder naar een nieuwe plek waar het voor iedereen goed te doen zou zijn. Uit een vorige vakantie met ons Vickske wist ik dat het Massif des Maures aan de cote d’azur meer dan mooie MTB-mogelijkheden heeft.
De dorpjes die daar liggen zijn klein maar gezellig, liggen dicht tegen de kust dus het mediterrane klimaat kregen we der bij en voor ons vader, de colletjes zijn niet te steil of te lang en worden verbonden door zacht glooiende wegen doorheen het ganse gebied. De keuze viel op Pierrefeu… We vonden een mooi campingske, niet te druk en een mooi plekkie dus voor ons ideaal! Na alles rustig te hebben uitgepakt deden we nog een kort ritje naar de kust, naar Giens, kort bij La Tour Fondue waar ik met mijn schatje eens drie weken ons rapidoke hadden opengeplooid. Een toerke van 55km, tegen 26,8km/h met 140Hm,bijna 2uur onderweg… Niet overdreven maar wel ideaal om ff los te rijden…

Maandag stond onze eerste rit op het programma in het Massif… We waren 6u05 effectief aan het rijden en deden daarin122km tegen19,5km/h met 2395Hm, gemiddelde hartslag 125, ge ziet, rustig en lang met toch de nodige hoogte meters. Het terrein is ook hier bijzonder mooi. Technisch en soms erg steil, zeer mooie natuur en weinig volk onderweg. We reden hier heel de dag zonder kaart, omdat de VVV toch nie open was en het best te doen is zo! Af en toe wel een misser gemaakt waardoor we wel even serieus de weg verloren. Door af te dalen langs een brandweg kwamen konden we een wandelingske door het struikgewas niet meer vermijden… Al bij al een heel mooi ritje!

Dinsdag een iets kortere rit, 5u27 effectief op de velo, 5u40 onderweg. Daarin reden we 112km tegen20,3km/h met 2035Hm HRAv 121 opnieuw best rustig maar den hartslag echt hoog krijgen is na een paar dagen op de velo niet zo simpel meer! Het was opnieuw mooi rijden en de stop in Collobrieres is mooi, we zullen daar deze 3 dagen altijd stoppen om ons bidonnek ene keer bij te vullen en een stukske fruit te eten.

Woensdag stonden we op onder een grijs wolken pak, tijdens het ontbijt verkleurde da grijs al wa naar donker blauw/zwart op sommige plekken. De zonnecrème maakte plaats voor mouwkes en ne KW. Het zal toch nie waar zijn zekers? We gingen voor een rit van opnieuw van 6 uur maar met dit weer? In het eerste deel, dus voor Collorbrieres kregen we reeds enkele kleine buikes op onzen appel. Na de stop begonnen we aan ne schone klim weg uit het dal maar eens boven (da is hier zo hoog, dus ca500m) begon het licht druppelen plots over te gaan in serieus gieten… We besloten terug richting Colob te rijden maar het werd allen maar erger.

In een serieuze wolkbreuk met donder en al der bij deden we toch nog de nodige kmmekes en kwamen toch nog aan een mooie rit 5u25 effectief gereden, HrAv 120, 103km tegen 18,9 km/h met 2260Hm. Ondanks de regen een schoon ritje, uit den douche kwam helaas wel minder water dan uit de wolken maar da pakken we der wel graag bij. Vanavond is het hier op de camping mossel party en “soirreedancent” waar we wel eens gaan piepen en morgen vertrekken we richting Mont Ventoux. Daar zitten we dan nog drie dagen om ons vader naar den top te brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten